1. תקופת המקרא
בתקופת המקרא, ירושלים הייתה עיר קדושה ומרכזית ביותר בארץ ישראל. העיר מוזכרת במגויסת ספרי המקרא כמקום חשוב ביותר, והיא הייתה בירת הממלכה היהודית ומקדש הבית הראשון והשני. בימי המקרא, ירושלים הייתה מרכז דתי ופוליטי חשוב, והייתה מוקד החיים הציבוריים והדתיים של העם היהודי.
בתקופת המקרא, ירושלים שיחזרה כפי שהתארה במקרא הייתה עיר גדולה ומפוארת, עם חומות ושערים ומרכז דתי חשוב. המקרא מזכיר גם על המקדש הראשון והשני, שנהרסו במהלך ההיסטוריה. תקופת המקרא הייתה תקופה של גידול ושפע, והעיר הייתה מרכז חשוב שמשפיע על כל הארץ.
במאה השלישית לפני הספירה, הייתה ירושלים כבר עיר קדושה ומרכזית בארץ ישראל. היא הייתה נקראת "עיר הקודש" והייתה מוקד הדתי והפוליטי של העם היהודי. בימי המקרא, ירושלים הייתה מרכז החיים החשוב ביותר והמרכז הדתי של העם היהודי.
תקופת המקרא הייתה תקופה של גידול ושפע, והעיר הייתה מרכז חשוב שמשפיע על כל הארץ. בירושלים כבר אז היו מוקמים בתי כנסת ובתי תפילה, והעיר הייתה מרכז חיי הדת והתרבות של העם היהודי.
תקופת הבית הראשון
תקופת הבית הראשון היא תקופה מרתקת בהיסטוריה של עיר ירושלים. במהלכה נבנה בית המקדש הראשון והעיר הפכה למרכז דתי ותרבותי חשוב ביותר. התקופה היא גם תקופה של מאבקים וקרבות בין העמים שחיו בסביבה, עם הרבה מאבקים פנימיים בין השכנים בעיר. הבית הראשון הוא מרכז דתי שלטון וכח רוחני, והוא הציב את ירושלים כעיר קדושה וחשובה ביותר לדתות המונותיסטיות. במהלך התקופה נבנו באזור כמה מבנים דתיים ותרבותיים שמשמשים עד היום נקודות מוקד של העיר. בין האתרים המרשימים ביותר בירושלים מהתקופה הזו ניתן למצוא את כותל המערבי, הכנסיית הקבר של רחל וההר המריה, המקום בו נבנה בית המקדש.
3. ימי הביזנטיים
בתקופת הביזנטית, ירושלים שימשה כמרכז דתי חשוב עבור הנצרות. בשנת 326 לספירה, האימפרטורית הרומית הקדושה, הלנה, בנתה בעיר את בית הכנסת הגדול שנקרא אחריה. במהלך המאה ה-5, התפשטה הנצרות בעיר והפכה לדת רשמית של האימפריה הביזנטית.
במהלך השלטון הביזנטי, נבנתה עיר ירושלים חדשה על ידי האימפרטור יוסטיניאנוס. העיר נחצתה על ידי חומה חדשה ונבנו בה מבנים ציבוריים חדשים וכנסיות רבות. במהלך תקופה זו, התרחשו גם מאורעות חשובים כגון מסעות הצליבה והמאבקים בין הנצרים למוסלמים.
למרות המאבקים והסבל שעברה ירושלים בתקופה הביזנטית, העיר היא נחלה רבה של אמנות ותרבות. כיום, עדיין ניתן לראות את השפע של תקופה זו בארכיטקטורה ובאמנות בעיר העתיקה של ירושלים.
4. תקופת הצלבנים
תקופת הצלבנים הייתה תקופה מרתקת בהיסטוריה של ירושלים. במהלך המאה ה-11, באירופה התפשטה תנועת הצלבנים שהייתה תנועה דתית-צבאית שהייתה מיוחדת בעיקר לגברים שחלמו להגיע לארץ הקודש ולשחרר אותה מהמוסלמים.
יישוב הצלבנים בירושלים התפשט במהירות והם בנו שם מבנים חשובים כגון כנסיית הקבר הקדוש וכנסיית הקבורה. הם גם בנו מבנים צבאיים כדי להגן על העיר מפני המוסלמים.
בתקופה זו לא היה יידוע על נערות ליווי בירושלים, אך הצלבנים היו חלק מהחיים היומיומיים של העיר ושיחררו אותה מהשלטון המוסלמי ששלט בה.
תקופת הצלבנים הייתה תקופה של קרבות וחילות, אך גם תקופה של פיתוח תרבותי ואמנותי שהשפעתה מרגישה עד היום ברחובות ירושלים.
5. ימי העות'מאנים
בימי העות'מאנים, ירושלים הייתה עיר חשובה באימפריה העות'מאנית. העיר שיחזתה תקופת צמיחה תרבותית וכלכלית רבה והייתה מרכז דתי חשוב ליהדים, לנוצרים ולמוסלמים כאחד. במהלך תקופת העות'מאנים, נבנו בעיר מבני ציבור רבים ששורדים גם בימינו, ונוצרו רחובות ושוקים חיים.
בימי העות'מאנים, נבנו בירושלים מבני ציבור חשובים כמו הכותל המערבי, הכנסייה הגדולה והסוק העות'מאני. המבנים האלה מהווים עד היום את אחת היעדים המבוקשים בעיר למבקרים ותיירים.
בנוסף למבני הציבור, בימי העות'מאנים נבנו גם מספר בתי כנסת ומסגדים בעיר, המשמשים עד היום כמרכזי תפילה ודתיים חשובים לתושבי ירושלים.
תחת שלטון העות'מאנים, ירושלים פרחה כעיר דתית, תרבותית וכלכלית. התקופה העות'מאנית השאירה את חותמה על העיר, והשפיעה על התושבים והתרבות המגורשת בה.